Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna orzeźwiająca pianka z owocami na Dzień Matki i na każdą inną okazję. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube Mangiare u Ewki
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93692
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2281
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93692
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2281
Składniki
Potrzebne jest nam naczynie szklane ja mam od tarty o średnicy 26 cm. Najpierw przygotować warstwę różową. Galaretkę arbuzową rozpuścić w 400 ml wrzątku, pozostawić do stężenia .Jogurt naturalny [połączyć z 2 łyżkami cukru pudru połączyć z stężałą galaretką. Wylać na formę i wstawić do całkowitego stężenia.
Warstwa zielona .Galaretki obie o smaku lemoniady rozpuścić w 450 ml wrzątku, odstawić do stężenia. Śmietanę połączyć z 2 łyżkami cukru pudru. Tężejącą galaretkę połączyć z śmietaną dodać kilka kropli koloru zielonego zamieszać i wylać na różową masę. Wstawić do stężenia do lodówki.
Warstwa żółta. galaretkę cytrynową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody. Odstawić do stężenia Następnie połączyć z jogurtem brzoskwiniowym. Wylać na zieloną masę. Wstawić na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Piankę dekorujemy przed podaniem ,natomiast sos czekoladowy polewamy piankę z owocami już na talerzyku. Serduszka z arbuza wycinamy foremka w kształcie serduszka. Arbuza należy pokroić w plastry o grubości 1 cm. Arbuz musi być świeży najlepiej taki mały ,pestki należy wyciągnąć. Zapraszam na inne desery na mój profil oraz na mój kanał na Youtube -Mangiare u Ewki.(kuchnia włoska) Zobacz filmik. Buon appetito!