Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowo śmietanowa pianka z owocami .

Jogurtowo śmietanowa pianka z owocami .

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 2354

Dodano:

Odsłon: 2980

Pyszna orzeźwiająca pianka z owocami na Dzień Matki i na każdą inną okazję. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube Mangiare u Ewki

Składniki

  • galaretka arbuzowa 1szt
  • galaretka o smaku lemoniady 2 szt
  • galaretka cytrynowa 1 sz
  • kolor spożywczy zielony
  • jogurt naturalny 250 ml
  • jogurt brzoskwiniowy 150 ml
  • śmietana kwaśna 18% 200 ml
  • cukier puder 4 łyżki
  • owoce czyli 3 średnie plastry arbuza,125 g malin ,garść borówki ,1 kiwi
  • sos czekoladowy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jogurtowo śmietanowa pianka z owocami .

Przygotowanie

  1. Potrzebne jest nam naczynie szklane ja mam od tarty o średnicy 26 cm. Najpierw przygotować warstwę różową. Galaretkę arbuzową rozpuścić w 400 ml wrzątku, pozostawić do stężenia .Jogurt naturalny [połączyć z 2 łyżkami cukru pudru połączyć z stężałą galaretką. Wylać na formę i wstawić do całkowitego stężenia.

  2. Warstwa zielona .Galaretki obie o smaku lemoniady rozpuścić w 450 ml wrzątku, odstawić do stężenia. Śmietanę połączyć z 2 łyżkami cukru pudru. Tężejącą galaretkę połączyć z śmietaną dodać kilka kropli koloru zielonego zamieszać i wylać na różową masę. Wstawić do stężenia do lodówki.

  3. Warstwa żółta. galaretkę cytrynową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody. Odstawić do stężenia Następnie połączyć z jogurtem brzoskwiniowym. Wylać na zieloną masę. Wstawić na kilka godzin do całkowitego stężenia.

  4. Piankę dekorujemy przed podaniem ,natomiast sos czekoladowy polewamy piankę z owocami już na talerzyku. Serduszka z arbuza wycinamy foremka w kształcie serduszka. Arbuza należy pokroić w plastry o grubości 1 cm. Arbuz musi być świeży najlepiej taki mały ,pestki należy wyciągnąć.
    Zapraszam na inne desery na mój profil oraz na mój kanał na Youtube -Mangiare u Ewki.(kuchnia włoska)
    Zobacz filmik.


    Buon appetito!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń