Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające, letnie ciasto. Najlepiej smakuje mocno schłodzone.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1017
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4656
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1310
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1017
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4656
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1310
Składniki
Masło roztopić, herbatniki pokruszyć, aby powstały drobne okruszki. Składniki połączyć ze sobą, masą wyłożyć dno tortownicy. Owoce opłukać, osączyć z wody. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić. Śmietankę ubić na sztywną masę, dodać cukier i jogurt naturalny, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, ostudzić. Dodać do masy śmietanowej, zamieszać, następnie wsypać czerwone porzeczki.
Gotową masę wyłożyć na spód z herbatników. Ciasto włożyć na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć, udekorować owocami (u mnie borówki i czerwone porzeczki), zalać tężejącą galaretką, ponownie włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Smacznego.