Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające, letnie ciasto. Najlepiej smakuje mocno schłodzone.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8271
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1198
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4588
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8271
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1198
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4588
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 626
Składniki
Masło roztopić, herbatniki pokruszyć, aby powstały drobne okruszki. Składniki połączyć ze sobą, masą wyłożyć dno tortownicy. Owoce opłukać, osączyć z wody. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić. Śmietankę ubić na sztywną masę, dodać cukier i jogurt naturalny, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, ostudzić. Dodać do masy śmietanowej, zamieszać, następnie wsypać czerwone porzeczki.
Gotową masę wyłożyć na spód z herbatników. Ciasto włożyć na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć, udekorować owocami (u mnie borówki i czerwone porzeczki), zalać tężejącą galaretką, ponownie włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Smacznego.