Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-06-2019
Jesteśmy w pełni sezonu truskawkowego więc dlaczego nie wykorzystać tych przepysznych owoców do oryginalnego deseru? Wystarczy kilka prostych składników a deser z efektem WOW masz gwarantowany!
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12120
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2125
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 218
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12120
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2125
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 218
Składniki
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. (W szklanej lub metalowej misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Miska nie może dotykać wody).
Używając pędzelka rozprowadź czekoladę po wewnętrznej stronie kubeczków.
Włóż kubki do lodówki na minimum 30 minut.
Rozpuść galaretkę w gorącej wodzie. Przestudź.
Wyjmij kubki z lodówki i włóż do nich kawałki truskawek.
Połącz galaretkę z jogurtem, wlej do kubków.
Na tężejącą galaretkę pokrusz ciastka i pozostaw do całkowitego stężenia na minimum 30 minut lub dłużej.
Natnij delikatnie brzegi kubka i usuń go.
Udekoruj miętą i ciesz się smakiem letniego deseru.