Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Zapraszam na pyszny, jogurtowy deserek. Deserek połączony z różnymi kolorami galaretek oraz mięciutkich biszkopcików posmakował dużym i małym łasuchom. Był to strzał w dziesiątkę.
pucharki , garnek, mikser, miseczki na galaretki ,
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5116
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 593
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5116
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 593
Składniki
Jogurty gęste przełożyć do większego naczynia. Następnie dodać żółtka i cukier waniliowy, miksując do połączenia składników. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, po całkowitym rozpuszczeniu letnią ale nie gorącą żelatynę doda do jogurtów i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać pokrojone galaretki, zrobione dzień wcześniej i delikatnie połączyć z masą. Część masy bez galaretek przelać do pucharków. Następnie włożyć pucharki do lodówki na 10 - 15 minut, aby masa się trochę ścięła. Po wyjęciu nałożyć mesę z galaretkami, następnie pokruszone biszkopciki i znowu masę bez galaretek. Całości udekorować kolorowymi galaretkami, rurkami czekoladowymi oraz listkami mięty. Schłodzić w lodówce.