Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na zimno do wykonania którego potrzebujemy tylko dwóch składników (galaretki i jogurtu Greckiego). Ciasto robi się bardzo szybko, jednak aby go spróbować musimy zaczekać kilka godzin.
miska, tortownica, trzepaczka
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Przygotowujemy 4 opakowania galaretek w różnych kolorach (najlepiej kontrastowe kolory). Każdą z galaretek rozpuszczamy w 250ml wrzącej wody. Wylewamy je na talerze o odstawiamy do stężenia. Kiedy galaretki będą już gotowe kroimy je w kostkę.
We wrzątku (500ml) rozpuszczamy 2 galaretki cytrynowe lub krystaliczne, wylewamy je do miski i odstawiamy do ostudzenia. Galaretki nie mogą stężeć.
Kiedy galaretki ostygną mieszamy je za pomocą trzepaczki z jogurtem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę.
Gotową masę przelewamy do tortownicy/ keksówki, wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia.