Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty placek jogurtowy u mnie z mrożonymi malinami ale możesz użyć dowolnych owoców np. jabłek, gruszek czy borówek, świeżych lub mrożonych. Napewno ucieszy każdą babcie czy dziadka.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1121
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1121
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na gęstą, puszystą masę, dodaj miękkie masło, jogurt, a następnie porcjami dodawaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksuj aby nie powstały grudki.
Blachę o wymiarach 16x 36 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, na wierzch ułóż maliny lekko dociskając. Piec około 35-40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem.