Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, więc czas na słodkie co nieco. Pyszny i szybki w wykonaniu placek z truskawkami. Ja dorzuciłam jeszcze garstkę borówek amerykańskich
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7643
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2786
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7643
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2786
Składniki
Mąkę łączymy z cukrem, proszkiem i solą. Mieszamy Masło topimy i studzimy W misce mieszamy jogurt, jajka, aromat i masło Do płynnych składników dosypujemy sypkie. Dokładnie mieszamy
Ciasto przekładamy na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką. Ja na spód dałam papier do pieczenia, a boki posmarowałąm tłuszczem i obsypałam bułką Na wierzchu ciasta układamy truskawki, ja dodałam jeszcze garść borówek amerykańskich Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy ok 55 minut
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy, a następnie posypujemy cukrem pudrem, ja zrezygnowałam tym razem z cukru pudru, co widać na zdjęciach