Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny lekki kajmak pachnący latem
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31433
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1407
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31433
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1407
Składniki
Margarynę, śmietankę oraz cukier umieszczamy w garnku i podgrzewamy do rozpuszczenia margaryny i pojawienia się bąbelków. Ściągamy z ognia i dodajemy 2 galaretki. Zostawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.
Blaty smarujemy lekko tężejącą masą. Z wskazanej ilości wychodzi ok 4 przełożeń masą. Odkładamy do całkowitego stężenia. Kroimy na kawałki. Smacznego ! :)