Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja to bardzo smaczne, puszyste oraz mięciutkie, mocno kakaowe ciasteczka wypełnione kawałkami orzeszków ziemnych i otulone aromatyczną nutką waniliową. Idealne do popołudniowej kawy lub na pożywną i energetyczną przekąskę :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 853
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9260
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 853
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9260
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, studzimy, dodajemy jajka i ubijamy razem za pomocą miksera.
Do miski dodajemy obie mąki, cukier puder, kakao, proszek do pieczenia, szczyptę soli i dobrze mieszamy wszystkie suche składniki.
Do ubitych z masłem jajek, dodajemy suche składniki i mieszamy do momentu powstania ciasta. Orzeszki ziemne siekamy lub rozbijamy w moździerzu na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta - ponownie mieszamy.
Ciasto, które jest dość kleiste, przekładamy na folię spożywczą, owijamy je i wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie z ciasta formujemy kulki, które delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kawałki ciasta układamy z zachowaniem odpowiednich odstępów, gdyż ciasteczka dość sporo urosną. * jeśli ciasto mocno się klei, porcjujmy je za pomocą łyżeczki i nakładajmy na zwilżone dłonie.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut.
Ciasteczka po ostygnięciu przechowujemy w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)