Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja to bardzo smaczne, puszyste oraz mięciutkie, mocno kakaowe ciasteczka wypełnione kawałkami orzeszków ziemnych i otulone aromatyczną nutką waniliową. Idealne do popołudniowej kawy lub na pożywną i energetyczną przekąskę :)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, studzimy, dodajemy jajka i ubijamy razem za pomocą miksera.
Do miski dodajemy obie mąki, cukier puder, kakao, proszek do pieczenia, szczyptę soli i dobrze mieszamy wszystkie suche składniki.
Do ubitych z masłem jajek, dodajemy suche składniki i mieszamy do momentu powstania ciasta. Orzeszki ziemne siekamy lub rozbijamy w moździerzu na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta - ponownie mieszamy.
Ciasto, które jest dość kleiste, przekładamy na folię spożywczą, owijamy je i wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie z ciasta formujemy kulki, które delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kawałki ciasta układamy z zachowaniem odpowiednich odstępów, gdyż ciasteczka dość sporo urosną. * jeśli ciasto mocno się klei, porcjujmy je za pomocą łyżeczki i nakładajmy na zwilżone dłonie.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut.
Ciasteczka po ostygnięciu przechowujemy w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)