Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i stało się zrobiłam kakaowe ciasteczka do maszynki a maszynka skutecznie schowała się. Na prędko zrobiłam kuleczki, lekko spłaszczyłam i mam ciasteczka a"la biszkopciki. Pomimo innego wyglądu ciasteczka niezmiennie pyszne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3803
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3803
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Składniki
Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem. Masło ucieramy z cukrem pudrem i waniliowym na puch, dodajemy jajko i ucieramy dalej. Stopniowo dodajemy mąkę ciągle ucierając. Gotową masę dobrze jest schłodzić w lodówce chociaż 30 minut. Potem z masy formujemy kulki mniejsze od orzecha włoskiego i przekładamy je na blaszkę z papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy. Pieczemy w 160 C od 15 do 23 minut w zależności od wielkości ciasteczek. Po upieczeniu gorące ciastka posypujemy cukrem pudrem.