Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kakaowy sernik ;polecam przepis
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Serniczek kakaowy : 1 kg sera z wiaderka, 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 2 budynie śmietankowe, 150gram herbatników kakaowych, 2 łyżki kakao. Na polewą 150 gram czekolady mlecznej,3 łyżki śmietanki kremówki. Do posypania użyłam zmielone orzechy laskowe. Jeszcze do sernika 5 jajek .Ser ucieramy z 5 żółtkami, dodajemy budynie śmietankowe, następnie 2 łyżki kakao, i mleko skondensowane ,łączymy na małych obrotach. Pianę ubijamy z szczyptą soli i łączymy z masą serową. Dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki kakaowe delikatnie wykładamy masę serową wyrównujemy . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza , 40 minut, następnie zmniejszamy temperaturę na 140 i jeszcze pieczemy 40 minut . Po tym czasie studzimy w wyłączonym piekarniku 30 minut a resztę studzimy na stole. Zimny sernik polewam polewą i posypuje orzechami po dokładne wykonanie zapraszam na film .