Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1790
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14372
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1790
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14372
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Śliwki umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Na patelni rozpuść masło i miód, dodaj śliwki następnie cukier i sok z cytryny, delikatnie obracaj śliwki drewnianą łyżką po kilka razy z każdej strony by owoce się nie przypaliły, na koniec dodaj cynamon i jeszcze kilka razy przewróć delikatnie śliwki na patelni .
Karmelizowane śliwki to świetny dodatek do lodów, naleśników lub jako samodzielny deser .