Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4882
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4882
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Składniki
Śliwki umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Na patelni rozpuść masło i miód, dodaj śliwki następnie cukier i sok z cytryny, delikatnie obracaj śliwki drewnianą łyżką po kilka razy z każdej strony by owoce się nie przypaliły, na koniec dodaj cynamon i jeszcze kilka razy przewróć delikatnie śliwki na patelni .
Karmelizowane śliwki to świetny dodatek do lodów, naleśników lub jako samodzielny deser .