Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowe płaty, przełożone budyniem i masą kajmakową. Zwieńczone orzechami.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z masłem. Dodać pozostałe składniki i zagnieść na gładki ciasto. Podzielić na 3 części. Piekarnik nagrzać do 170 st C. Piec każdy płat osobno około 8-12 minut. Forma to ok 20x30cm. Budynie ugotować zgodnie i instrukcją na opakowaniu. Do gorącego dodać masło. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć pierwszy upieczony blat. Do pozostałej części kremu dodać kajmak. Przełożyć nim kolejne warstwy ciasta. Wierzch posypać orzechami.