Do góry

Desery Przepis na:

Karpatka

Karpatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 2021

Dodano:

Odsłon: 607

Przepyszny deser z kremem waniliowym. Z tego ciasta można upiec również ptysie.

Składniki

  • CIASTO 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mąki 3/4 kostki margaryny 5 jaj
  • Krem 25 dag masła 25 dag cukru pudru cukier waniliowy szklanka mleka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karpatka

Przygotowanie

  1. CIASTO

    Wodę, margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
    Po przestudzeniu miksując dodawać po jednym jaju. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i piec w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220 st




  2. Krem


    Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz z cukrem waniliowym, dodać przestudzony budy i zmiksować na krem. Ciasto przełożyć masą, posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń