Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser z kremem waniliowym. Z tego ciasta można upiec również ptysie.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 52
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 145
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 205
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 412
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 52
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 145
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 205
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 412
Składniki
CIASTO Wodę, margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Po przestudzeniu miksując dodawać po jednym jaju. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i piec w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220 st
Krem Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz z cukrem waniliowym, dodać przestudzony budy i zmiksować na krem. Ciasto przełożyć masą, posypać cukrem pudrem.