Do góry

Desery Przepis na:

Karpatka

Karpatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1717

Dodano:

Odsłon: 32359

Cudne

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: Wodę z margaryną zagotować i wsypać do tego mąkę, szybko mieszając na ogniu (ma być jednolita masa) odstawić do ostygnięcia. Do tej schłodzonej masy dodawać po 1 jajku i miksować cały czas, na końcu dodać proszek do pieczenia. Podzielić na 2 równe duże blachy , rozsmarować krzywo na wysmarowane tłuszczem i piec ok 30 min. na 200 st..

  2. Krem: mąki rozrobić z odrobiną mleka i wlać do pozostałego gotującego się mleka z cukrem. Masło i margarynę zetrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, na końcu sok z cytryny, ja daję jedną dużą, lubię lekko kwaskową.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lilaniki 25 sierpnia 2011 Karpatka - pyszności:) Niestety do tej pory nie wyszło mi tak jak powinno:( Liczę na ten przepisik:) Do ulubionych:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń