Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karpatka z mandarynką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1281
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1281
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Wodę zagotuj z margaryną, cukrem i solą. Dodaj mąkę i na małym ogniu energicznie wymieszaj łyżką na szklistą masę.
Gdy masa przestygnie, dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując. Ciasto podziel na dwie części.
Wyłóż je na dwie wysmarowane tłuszczem i wysypane mąką płaskie blaszki. Piecz około 30-35 min w 180°C na złocisty kolor.
Mandarynki wyłóż na sito i osącz. Kremówkę ubij z cukrem pudrem.
Na jednym placku rozprowadź 3/4 bitej śmietany.
Wyłóż na nią mandarynki, następnie resztę śmietany i przykryj drugim plackiem. Wierzch lekko oprósz cukrem pudrem.
ok. 65 minut
Porcja ok. 300 kcal
Koszt porcji ok. 1,10 zł
Przepis na ok. 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie