Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pączki mojej Babci.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414670
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414670
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i przepuścić przez maszynkę. Dodać sól, jajko, olej, cukier waniliowy, mąkę, spirytus i dokładnie wymieszać. Drożdże wymieszać z mlekiem i cukrem oraz 1 łyżką mąki i odstawić w ciepłe miejsce . Gdy drożdże urosną, zmieszać z masą ziemniaczaną, po czym odstawić na godzinę również w ciepłe miejsce.
Stolnicę wysmarować lekko olejem, rozwałkować ciasto i kształtować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Smażyć na gorącym oleju, odsączyć i posypać cukrem pudrem.