Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pączki mojej Babci.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i przepuścić przez maszynkę. Dodać sól, jajko, olej, cukier waniliowy, mąkę, spirytus i dokładnie wymieszać. Drożdże wymieszać z mlekiem i cukrem oraz 1 łyżką mąki i odstawić w ciepłe miejsce . Gdy drożdże urosną, zmieszać z masą ziemniaczaną, po czym odstawić na godzinę również w ciepłe miejsce.
Stolnicę wysmarować lekko olejem, rozwałkować ciasto i kształtować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Smażyć na gorącym oleju, odsączyć i posypać cukrem pudrem.