Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna z cynamonem z pewnością wielu z was kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. W moim domu często zajadaliśmy się nią na podwieczorek, ale równie dobrze sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Kaszkę można zajadać z samym cynamonem lub wzbogacić jej smak o ulubione owoce - świetnie wpasują się tutaj soczyste jabłka albo gruszki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12774
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12774
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4535
Składniki
Mleko wlej do rondelka i gotuj na wolnym ogniu. W momencie, kiedy piana zacznie się podnosić, zmniejsz ogień, wsyp cukier i dodawaj stopniowo kaszę mannę. Składniki energicznie mieszaj, żeby nie powstały grudki, a kasza się nie przypaliła. Gotuj przez około 8-10 minut na wolnym ogniu do zgęstnienia kaszy.
Salaterki opłucz zimną wodą. Kaszę przełóż do miseczek. Oprósz cynamonem. Smacznego!