Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna z cynamonem z pewnością wielu z was kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. W moim domu często zajadaliśmy się nią na podwieczorek, ale równie dobrze sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Kaszkę można zajadać z samym cynamonem lub wzbogacić jej smak o ulubione owoce - świetnie wpasują się tutaj soczyste jabłka albo gruszki.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 45
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 143
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 45
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 143
Składniki
Mleko wlej do rondelka i gotuj na wolnym ogniu. W momencie, kiedy piana zacznie się podnosić, zmniejsz ogień, wsyp cukier i dodawaj stopniowo kaszę mannę. Składniki energicznie mieszaj, żeby nie powstały grudki, a kasza się nie przypaliła. Gotuj przez około 8-10 minut na wolnym ogniu do zgęstnienia kaszy.
Salaterki opłucz zimną wodą. Kaszę przełóż do miseczek. Oprósz cynamonem. Smacznego!