Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna z cynamonem z pewnością wielu z was kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. W moim domu często zajadaliśmy się nią na podwieczorek, ale równie dobrze sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Kaszkę można zajadać z samym cynamonem lub wzbogacić jej smak o ulubione owoce - świetnie wpasują się tutaj soczyste jabłka albo gruszki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34065
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34065
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Mleko wlej do rondelka i gotuj na wolnym ogniu. W momencie, kiedy piana zacznie się podnosić, zmniejsz ogień, wsyp cukier i dodawaj stopniowo kaszę mannę. Składniki energicznie mieszaj, żeby nie powstały grudki, a kasza się nie przypaliła. Gotuj przez około 8-10 minut na wolnym ogniu do zgęstnienia kaszy.
Salaterki opłucz zimną wodą. Kaszę przełóż do miseczek. Oprósz cynamonem. Smacznego!