Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna z cynamonem z pewnością wielu z was kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. W moim domu często zajadaliśmy się nią na podwieczorek, ale równie dobrze sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Kaszkę można zajadać z samym cynamonem lub wzbogacić jej smak o ulubione owoce - świetnie wpasują się tutaj soczyste jabłka albo gruszki.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
Mleko wlej do rondelka i gotuj na wolnym ogniu. W momencie, kiedy piana zacznie się podnosić, zmniejsz ogień, wsyp cukier i dodawaj stopniowo kaszę mannę. Składniki energicznie mieszaj, żeby nie powstały grudki, a kasza się nie przypaliła. Gotuj przez około 8-10 minut na wolnym ogniu do zgęstnienia kaszy.
Salaterki opłucz zimną wodą. Kaszę przełóż do miseczek. Oprósz cynamonem. Smacznego!