Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy podwieczorek to kasza manna z startym jabłkiem i smacznym pachnącym cynamonem. Polecam
garnek, łyżka, miska, tarka,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 73
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 367
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 73
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 367
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Składniki
Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny dodać cukru do smaku i wymieszać. Mleko przelać do garnka, dodać masło i cukier do smaku. Do gotującego mleka energicznie mieszając wsypywać kaszę manną ( tak by nam się nie porobiły grudki). Gdy kaszka gotowa przełożyć na talerz. Nałożyć startych jabłek i posypać cynamonem według swojego uznania . Można jeszcze oprószyć cukrem. Smacznego
Mleko gotujemy z masłem i cukrem do smaku.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Podwieczorek gotowy.