Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagodowego szaleństwa ciąg dalszy. Szybki i prosty deserek, którym zajadała się w dzieciństwie moja mama. Ja go teraz jadłam pierwszy raz w życiu... Wy nie popełniajcie tego błędu i nie zwlekajcie tak długo ;)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2266
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2266
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Potrzebne są 2 garnki - mniejszy i większy. W większym gotujemy mleko z jedną łyżeczką cukru i szczyptą soli. W mniejszym gotujemy na małym ogniu jagody z drugą łyżeczką cukru - dusimy ok 5 - 10 min.
Do gotującego się mleka wsypujemy kaszkę, mieszamy. Jeśli jest za gęste dodajemy wody. Na ogniu trzymamy, mieszając ok 3 min.
Na talerz/miseczkę nakładamy kaszkę i dekorujemy jagodami + sokiem z nich.