Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagodowego szaleństwa ciąg dalszy. Szybki i prosty deserek, którym zajadała się w dzieciństwie moja mama. Ja go teraz jadłam pierwszy raz w życiu... Wy nie popełniajcie tego błędu i nie zwlekajcie tak długo ;)
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20139
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 565
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 727
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7164
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20139
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 565
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 727
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7164
Składniki
Potrzebne są 2 garnki - mniejszy i większy. W większym gotujemy mleko z jedną łyżeczką cukru i szczyptą soli. W mniejszym gotujemy na małym ogniu jagody z drugą łyżeczką cukru - dusimy ok 5 - 10 min.
Do gotującego się mleka wsypujemy kaszkę, mieszamy. Jeśli jest za gęste dodajemy wody. Na ogniu trzymamy, mieszając ok 3 min.
Na talerz/miseczkę nakładamy kaszkę i dekorujemy jagodami + sokiem z nich.