Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla niespodziewanych gości
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5903
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7724
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5903
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7724
Składniki
Masło rozpuść i zostaw do ostygnięcia.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą, w drugiej misce wystudzone masło wymieszaj dokładnie z jajkami i kefirem, połącz wszystkie składniki. Nie doprowadź do ujednolicenia masy, musi być trochę grudkowa, bo inaczej muffinki będą twarde. Gruszki pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z kremem kasztanowym.
Formę do muffinek wypełnij kolorowymi bibułkami, do każdej nałóż 1,5 łyżeczki ciasta, na to łyżeczkę krem kasztanowo-gruszkowego i znowu 1,5 łyżeczki ciasta. Piecz w 200 st. C przez 17 minut (z termoobiegiem 180 st. C).
Białą czekoladę rozpuść na parze i wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącej śmietanki, polewą ozdób muffinki i posyp kolorowymi posypkami. Smacznego! Marzec 2010r.