Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 793
Dodano: 28.03.2010
Odsłon: 4776
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Masło rozpuść i zostaw do ostygnięcia.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą, w drugiej misce wystudzone masło wymieszaj dokładnie z jajkami i kefirem, połącz wszystkie składniki. Nie doprowadź do ujednolicenia masy, musi być trochę grudkowa, bo inaczej muffinki będą twarde. Gruszki pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z kremem kasztanowym.
Formę do muffinek wypełnij kolorowymi bibułkami, do każdej nałóż 1,5 łyżeczki ciasta, na to łyżeczkę krem kasztanowo-gruszkowego i znowu 1,5 łyżeczki ciasta. Piecz w 200 st. C przez 17 minut (z termoobiegiem 180 st. C).
Białą czekoladę rozpuść na parze i wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącej śmietanki, polewą ozdób muffinki i posyp kolorowymi posypkami. Smacznego! Marzec 2010r.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ilia 29 marca 2010Zgłoś do usunięcia
no właśnie bez tragedii - 9,90 zł :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 29 marca 2010Zgłoś do usunięcia
pomysł bardzo ciekawy i oryginalny :-) ale ten krem kasztanowy, to pewnie drogi, prawda?0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 29 marca 2010Zgłoś do usunięcia
jestem bardzo ciekawa jak smakuje krem kasztanowy pierwszy raz o takim słyszę,ciekawy pomysł0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 marca 2010Zgłoś do usunięcia
musze spróbować, jeszcze nigdy nie używałam kremu kasztanowego, a muffinki sliczne!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 28 marca 2010Zgłoś do usunięcia
W Almie dostępny bez problemu, w internecie też widziałam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 marca 2010Zgłoś do usunięcia
O, bardzo ciekawe :) gdzie kupiłaś krem kasztanowy? :)0 Kto głosował? | Odpowiedz