Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Katarzynka to bardzo dobre ciasto, które pełnie smaku osiąga na drugi dzień, po jej zrobieniu, gdyż ciastka muszą zwilgotnieć. Czy to Wasze smaki?, przekonacie się jak spróbujecie... Na pierwszy rzut oka przyznacie, że prezentuje się dość ,,zgrabnie"?
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2872
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421959
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2203
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2872
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421959
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2203
Składniki
Biszkopt upiec, ostudzić. Posmarować dżemem.
Ser utrzeć z cukrem, dodać ubitą wcześniej kremówkę. Wymieszać. Na koniec dodać lekko ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Połowę wyłożyć na biszkopt, ułożyć ciasno ciastka i następnie wyłożyć drugą połowę masy. Wyrównać nożem i odstawić w zimne miejsce.
Do garnuszka wlać kremówkę, połamać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szkl. gorącej wody i wlać do polewy. Gdy zacznie tężeć polać po cieście.