Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Katarzynka to bardzo dobre ciasto, które pełnie smaku osiąga na drugi dzień, po jej zrobieniu, gdyż ciastka muszą zwilgotnieć. Czy to Wasze smaki?, przekonacie się jak spróbujecie... Na pierwszy rzut oka przyznacie, że prezentuje się dość ,,zgrabnie"?
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 65
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 254
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 609
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2443
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 65
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 254
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 609
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2443
Składniki
Biszkopt upiec, ostudzić. Posmarować dżemem.
Ser utrzeć z cukrem, dodać ubitą wcześniej kremówkę. Wymieszać. Na koniec dodać lekko ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Połowę wyłożyć na biszkopt, ułożyć ciasno ciastka i następnie wyłożyć drugą połowę masy. Wyrównać nożem i odstawić w zimne miejsce.
Do garnuszka wlać kremówkę, połamać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szkl. gorącej wody i wlać do polewy. Gdy zacznie tężeć polać po cieście.