Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16857
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 322
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23946
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16857
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 322
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23946
Składniki
Ubić białka na sztywno,dodać cukier,żółtka,ocet,proszek i delikatnie mąkę. Przepis na dużą formę.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec ok40-50 min.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół.Spodnią cześć posmarować powidłami.Ułożyć pierniki ściśle obok siebie.Następnie wyłożyć wcześniej przygotowany krem karpatka,położyć drugą warstwę biszkopta i polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.Wstawić do lodówki. SMACZNEGO
Robiłam Katarzynkę dwukrotnie...Raz z gotowym kremem Karpatka 5 minut-wyszło kiepsko. Drugi raz ugotowałam budyń i po ostygnięciu zmiksowałam z margaryną Kasia-wyszło super! Mogłam bez problemu ukroić ciasto...