Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ubić białka na sztywno,dodać cukier,żółtka,ocet,proszek i delikatnie mąkę. Przepis na dużą formę.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec ok40-50 min.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół.Spodnią cześć posmarować powidłami.Ułożyć pierniki ściśle obok siebie.Następnie wyłożyć wcześniej przygotowany krem karpatka,położyć drugą warstwę biszkopta i polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.Wstawić do lodówki. SMACZNEGO
Robiłam Katarzynkę dwukrotnie...Raz z gotowym kremem Karpatka 5 minut-wyszło kiepsko. Drugi raz ugotowałam budyń i po ostygnięciu zmiksowałam z margaryną Kasia-wyszło super! Mogłam bez problemu ukroić ciasto...