Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to jedna z najpopularniejszych włoskich deserów. Ewa Wachowicz zaproponowała go w wersji z galaretką kawową espresso. Ta propozycja przypadnie do gustu osobom, które najchętniej wybierają mało słodkie przysmaki. Przepis pochodzi z 479. odcinka programu "Ewa gotuje".
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10056
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2690
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1831
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 692
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3926
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10056
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2690
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1831
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 692
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3926
Składniki
Kawę uperfumować likierem migdałowym. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić. Wymieszać i rozlać do 4-5 foremek lub filiżanek.
Śmietankę podgrzać z mlekiem. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić i odstawić do przestudzenia.
Rozlać do foremek lub filiżanek z zastygłą galaretką kawową. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Zrobić sos. Śmietankę podgrzać w rondelku. Pokroić i dorzucić krówki. Wymieszać i poczekać aż się rozpuszczą. W razie potrzeby zredukować. Sos rozsmarować na talerzyku. Ułożyć panna cottę. Udekorować owocami.