Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakoszy kawy oraz fanów naleśników zachęcam do zrobienia tego pysznego deseru
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8419
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 134
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8419
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 134
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Składniki
Zaparzamy swoją ulubioną kawę i odlewamy 3/4 szklanki, aby wystygła.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jaja i miksujemy. Następnie dolewamy mleko, olej, szczyptę soli, stopniowo wodę i miksujemy do powstania lejącej się konsystencji. Na koniec dodajemy kawę. W razie potrzeby dosypać odrobinę mąki, jakby konsystencja była zbyt lejąca po dodaniu kawy.
Na rozgrzanej patelni bez tłuszczu smażymy naleśniki po ok 2 min na jedną stronę.
Do serka mascarpone dodajemy kakao, cukier puder i miksujemy do jednolitej konsystencji. Usmażone naleśniki przekładamy farszem.