Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, proste deserowe racuchy do kawy. Idealne dla niespodziewanych gości, które przygotujesz w 30 minut.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
1. Mąkę wsypuję do miski, dodaję cukier, sodę, kefir, żółtka jajek. Mieszam dokładnie łyżka. 2. Białka jajek ubijam mikserem i dodaję do reszty składników, delikatnie mieszam. 3. Jabłka myję, obieram, kroję w kostkę, łączę z ciastem, mieszam łyżką.
4. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, nakładam łyżką ciasto. Racuchy smażę z obu stron na złocisty kolor. 5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem.
6. Gotowe. 7. Smacznego.