Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, proste deserowe racuchy do kawy. Idealne dla niespodziewanych gości, które przygotujesz w 30 minut.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 33
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 10
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 61
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5084
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 33
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 10
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 61
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5084
Składniki
1. Mąkę wsypuję do miski, dodaję cukier, sodę, kefir, żółtka jajek. Mieszam dokładnie łyżka. 2. Białka jajek ubijam mikserem i dodaję do reszty składników, delikatnie mieszam. 3. Jabłka myję, obieram, kroję w kostkę, łączę z ciastem, mieszam łyżką.
4. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, nakładam łyżką ciasto. Racuchy smażę z obu stron na złocisty kolor. 5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem.
6. Gotowe. 7. Smacznego.