Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne, wilgotne ciasto wypełnione po brzegi bakaliami. Ekspresowe w przygotowaniu, bez użycia miksera. Polecam :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3848
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3614
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3848
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3614
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 424
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Bakalie z grubsza posiekać ( głównie orzechy ). W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: przesianą mąkę, cukier, sól oraz przyprawy. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: roztrzepane lekko jajka, puree z dyni oraz olej. Do składników suchych dodać składniki mokre i krótko wymieszać, tylko do połączenia. Na koniec dodać bakalie i wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy keksówki o dolnych wymiarach około 30 x 12 cm, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wyrównać.
Piec w temperaturze 175°C przez 45 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i odłożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Smacznego :-)