Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne, wilgotne ciasto wypełnione po brzegi bakaliami. Ekspresowe w przygotowaniu, bez użycia miksera. Polecam :-)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1234
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 450
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3400
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1234
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 450
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3400
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Bakalie z grubsza posiekać ( głównie orzechy ). W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: przesianą mąkę, cukier, sól oraz przyprawy. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: roztrzepane lekko jajka, puree z dyni oraz olej. Do składników suchych dodać składniki mokre i krótko wymieszać, tylko do połączenia. Na koniec dodać bakalie i wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy keksówki o dolnych wymiarach około 30 x 12 cm, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wyrównać.
Piec w temperaturze 175°C przez 45 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i odłożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Smacznego :-)