Desery Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Utrzeć masło, po trochu dodawać cukier i po 1 żółtku, aż do wyczerpania. ( Im dłużej miksujesz, tym lepiej, nie należy się spieszyć- tylko stopniowo dodawać składniki)
Dodać spirytus. Bakalie przesypać mąką. Ubić pianę i dodać do masy. Od tej pory mieszać łopatką. Wsypać mąkę i proszek- wymieszać i bakalie - wymieszać.
Ciasto wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 40-45 minut. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 22 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Jacool, rozumiem że sądzisz, że istnieje tylko Jeden Słuszny Przepis Na Keks i to TY jesteś jego Strażnikiem ;) rozśmieszyłeś mnie zdrowo - zarówno tym oburzeniem z powodu piany (która zapewne dodaje puszystości ciastu) jak i nadętym określeniem siebie jako "rasowego cukiernika" :) rasowy to może być pies na wystawie :P24 Kto głosował? | Odpowiedz

Jacool 02 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
od kiedy do keksów dodajemy ubite białka. Jeśli do sernika np. "krakowskiego" też bijesz pinę no to życzę powodzenia. pozdrawiam RASOWY CUKIERNIK7 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 26 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię keks. Mam swój sprawdzony przepis, ale Twój na pewno wypróbuję ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
mniam :) keks to dla mnie najbardziej świąteczne, wyjątkowe ciasto :)3 Kto głosował? | Odpowiedz