Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowane z miłością i konsumowane z miłością... Keto ciasto walentynkowe jest bowiem nie tylko atrakcyjne w wyglądzie, ale także posiada bogate wnętrze. Zakochacie się w nim od pierwszego... kęsa! :D
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Składniki
Biszkopt kakaowy Suche składniki poza solą i erytrytolem wymieszać. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać z olejem i mlekiem kokosowym. Dodać suche składniki. Białka ubić z solą na sztywną pianę dodając pod koniec erytrytol. Delikatnie wymieszać białka z masą i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując placek o wymiarach 21 x 25 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 20 minut (do suchego patyczka). Jeszcze ciepły biszkopt włożyć do keksówki o wymiarach 11 x 25 cm.
Galaretka Galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku, po czym dodać 300 ml zimnej wody. Posłodzić stewią i przelać do 2 szklanek. Odstawić do stężenia. Wyciągnąć galaretkę ze szklanek (można na chwilę zanurzyć je w gorącej wodzie) i wykrawaczem wyciąć kształt serca. Serca wyłożyć na biszkopt umieszczony w keksówce górą (szerszą częścią) do dołu.
Krem Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia. Podgrzać chwilę na niewielkim gazie, żeby się rozpuściła. Mleko kokosowe ubijać na wysokich obrotach tak, aby zdwoiło swoją objętość. Pod koniec ubijania dodać ekstrakt z wanilii i erytrytol, a następnie dalej ubijając wlać rozpuszczoną żelatynę. Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na ciasto (najlepiej wylać część, a gdy stężeje umieścić na niej serca z galaretek i zalać resztą - to pozwoli uniknąć efektu "utopienia" galaretki). Umieścić w lodówce do stężenia (min. 2 h, najlepiej na całą noc). Ciasto wyjąć z formy przewracając ją do góry nogami (wierzch ma być spodem). Wierzch ciasta można ozdobić polewą czekoladową.