Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i niezwykle smaczne ciasto bez pieczenia, doskonałe na przyjęcia dla dzieci :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 296
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 296
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Składniki
Osobno rozpuścić czekoladę białą i mleczną. Trzeba bardzo uważać przy podgrzewaniu, żeby czekolada nam się nie zbryliła tylko ładnie rozpuściła, dlatego wystarczy naprawdę podgrzać tylko przez chwilę na nie za mocnym ogniu i odstawić. Czekoladę należy zostawić do ostygnięcia.
Ubić jedną śmietankę i dodać do niej całe opakowanie serka mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką. Do masy dodać ok 2 garście płatków Kangus. Pilnujcie żeby czekolada nie była za ciepła bo masa się Wam rozwarstwi.
Blaszkę wyłożyć krakersami, a na nie rozsmarować białą masę i znowu przykryć herbatnikami. U mnie była to ta duża prostokątna blaszka na ciasta.
Następnie ubijamy drugą śmietanę i dodajemy do niej rozpuszczoną, przestudzoną mleczną czekoladę. W tej masie także lądują dwie garście płatków Kangus.
Ciemną masę rozkładamy na wierzchu i posypujemy płatkami, albo preparowaną pszenicą. Ciasto na kilka godzin wkładamy do lodówki. Najlepiej zrobić je wieczorem i zostawić na całą noc.