Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, lekki, smaczny z owocami - takimi jakie lubisz albo jakie masz pod ręką, mrożone, z kompotu, świeże
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Wodę zagotować, wrzucić zamrożone owoce, chwilę pogotować. Przy świeżych owocach - gotować tak, aby owoce zmiękły, przy owocach z kompotu - gotować chwilę - owoce są już i tak miękkie. Nadebrać około 1/4 szklanki, dodać mąkę ziemniaczaną i cukier - wymieszać. Wlać do gotującej się wody z owocami, chwilę jeszcze pogotować. Przelać do miseczek. Gotowe. Można jeść na ciepło, albo odczekać, aż przestygnie i trochę stężeje.