Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kisiel to znakomity pomysł na słodką przekąskę. Możesz przygotować go na bazie całych owoców lub skorzystać z ulubionego soku. Gwarantujemy, że z chęcią zjedzą go zarówno dzieci, jak i dorośli. Aby wyszedł aksamitny, pamiętaj, żeby bardzo dokładnie wymieszać sok z mąką ziemniaczaną.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Do garnka wlej 300 ml soku, wsyp cukier zacznij podgrzewać.
Resztę soku starannie wymieszaj z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, tak aby nie było żadnych grudek. Następnie połącz z sokiem w garnku i cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj 2 minuty, po czym zdejmij z ognia.
Na dno szklanek wrzuć kilka porzeczek lub innych ulubionych owoców i zalej domowym kisielem.