Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kisiel wiśniowy z kawałkami owoców.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1954
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 327
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 751
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17201
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1954
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 327
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 751
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17201
Składniki
Z podanej ilości wody odlać ½ szklanki wody. Wiśnie umyć, pozbawić ogonków i pestek. Przełożyć do rondelka, dodać cukier, zalać pozostałą wodą i gotować do miękkości. Gotować do miękkości, jeżeli będą zbyt kwaśne można dodać cukier. Gdy owoce będą już rozgotowane można je zblendować, lub przetrzeć przez sito (ja pozostawiłam owoce w całości). Mąkę ziemniaczaną wymieszać z pozostałą wodą. Wlać do gotującego się owocowego wywaru i energicznie mieszając – poczekać kilkanaście sekund do zgęstnienia. Kisiel prosto po zagotowaniu przelać do salaterek. Podawać można na ciepło lub przestudzony.