Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Składniki
W garnku umieszczamy jagody z cukrem , ( ja osobiście wolę mniej słodkości i dodaje 7 łyżek ale można więcej ) sokiem z cytryny i 1 szklanki wody ( można więcej jeżeli wolimy mniej gęsty kisiel ) . Zagotować . W 3/4 szklanki rozmieszać skrobię ziemniaczaną . Wlać do za gotowanych jagód , szybko i energicznie mieszać by nie powstały grudki . Doprowadzić do wrzenia i gotować około 2 minut na małym ogniu . Spożywać zaraz po zrobieniu .