Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203311
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203311
Składniki
W garnku umieszczamy jagody z cukrem , ( ja osobiście wolę mniej słodkości i dodaje 7 łyżek ale można więcej ) sokiem z cytryny i 1 szklanki wody ( można więcej jeżeli wolimy mniej gęsty kisiel ) . Zagotować . W 3/4 szklanki rozmieszać skrobię ziemniaczaną . Wlać do za gotowanych jagód , szybko i energicznie mieszać by nie powstały grudki . Doprowadzić do wrzenia i gotować około 2 minut na małym ogniu . Spożywać zaraz po zrobieniu .