Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczne, mocno czekoladowe i niezwykle smaczne ciasto brownie. Dzisiejsza prezentacja w wersji urodzinowej - specjalnie dla największego smakosza tego czekoladowego cuda :)
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 95
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 984
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 43
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 95
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 984
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 43
Składniki
Masło kroimy na mniejsze kawałki, czekolady dzielimy na kostki, przekładamy do metalowej miski i rozpuszczamy wszystko w kąpieli wodnej (na parze). Zawartość miski studzimy.
Jajka ubijamy za pomocą miksera, a następnie partiami dosypujemy cukier, przez cały czas miksując
Do powstałej masy przesiewamy mąkę, a następnie dodajemy ostudzone masło i czekoladę - ponownie miksujemy.
Orzechy włoskie rozbijamy w moździerzu, a następnie dodajemy do czekoladowej masy - całość mieszamy za pomocą łyżki.
Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 minut. Po ostygnięciu ciasto kroimy na kwadraty.
Życzę smacznego! :)
;D