Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczne, mocno czekoladowe i niezwykle smaczne ciasto brownie. Dzisiejsza prezentacja w wersji urodzinowej - specjalnie dla największego smakosza tego czekoladowego cuda :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 850
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5454
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17719
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 850
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5454
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17719
Składniki
Masło kroimy na mniejsze kawałki, czekolady dzielimy na kostki, przekładamy do metalowej miski i rozpuszczamy wszystko w kąpieli wodnej (na parze). Zawartość miski studzimy.
Jajka ubijamy za pomocą miksera, a następnie partiami dosypujemy cukier, przez cały czas miksując
Do powstałej masy przesiewamy mąkę, a następnie dodajemy ostudzone masło i czekoladę - ponownie miksujemy.
Orzechy włoskie rozbijamy w moździerzu, a następnie dodajemy do czekoladowej masy - całość mieszamy za pomocą łyżki.
Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 minut. Po ostygnięciu ciasto kroimy na kwadraty.
Życzę smacznego! :)
;D