Do góry

Desery Przepis na:

Klasyczne brownie

Przepis dnia 2015-04-28
Klasyczne brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24795

Dodano:

Odsłon: 37853

Przepis na klasyczne, mocno czekoladowe i niezwykle smaczne ciasto brownie. Dzisiejsza prezentacja w wersji urodzinowej - specjalnie dla największego smakosza tego czekoladowego cuda :)

Składniki

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 100 g mąki
  • 300 g cukru
  • 6 jajek
  • 50 g orzechów włoskich
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło kroimy na mniejsze kawałki, czekolady dzielimy na kostki, przekładamy do metalowej miski i rozpuszczamy wszystko w kąpieli wodnej (na parze). Zawartość miski studzimy.

  2. Jajka ubijamy za pomocą miksera, a następnie partiami dosypujemy cukier, przez cały czas miksując

  3. Do powstałej masy przesiewamy mąkę, a następnie dodajemy ostudzone masło i czekoladę - ponownie miksujemy.

  4. Orzechy włoskie rozbijamy w moździerzu, a następnie dodajemy do czekoladowej masy - całość mieszamy za pomocą łyżki.

  5. Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

  6. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 minut.

    Po ostygnięciu ciasto kroimy na kwadraty.

  7. Życzę smacznego! :)

  8. ;D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń