Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa proste smaczne danie zapiekane w piekarniku najlepsze bo wtedy smaki dobrze się wymieszają. Nie jest takie szybkie i proste jeżeli od podstaw robi się makaron. Rezultaty z kupionego makaronu też są dobre i przy tym zaoszczędzenie czasu. Dobre są również z innymi rodzajami makronu jak np. świderki. Jednak ten makron typu nitki lepiej pasuje i jakoś dobrze się „klei”z jabłkami. Może to tylko kwestia przyswojenia określonych nawyków z dzieciństwa?
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 202
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2510
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 200
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 202
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2510
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 200
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Składniki
W lekko osolonej wodzie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać razem z roztopionym masłem. Jabłka obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w cienkie plasterki. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem wyłożyć cienką warstwę makaronu. Na makaron ułożyć jabłka posypać cukrem i cynamonem. Na jabłka znowu warstwę makaronu. Robić tak do wykończenia składników. Zakończyć warstwą jabłek. Piec w nagrzanym piekarnika do 180°C około 40 minut.