Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawki. :) Ta na zdjęciu jest z małej porcji. Podaję na keksówkę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117725
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8220
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3059
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1915
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1445
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117725
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8220
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3059
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1915
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1445
Składniki
Dwa białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę, odstawić. Pozostałe jajka i żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać 1,5 szklanki kokosu, mąkę z proszkiem i cukier migdałowy, rozrzedzic mlekiem, tak aby ciasto było lekko lejące.
Wyłożyć na formę. Posypać płatkami migdałowymi. Pianę z białek wymieszać delikatnie z cukrem pudrem i pozostałym kokosem. Ułożyć na cieście.
Piec ok 45 - 50 minut w 170 stopniach. Smacznego!