Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciastka, warto czasem do nich wrócić
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Składniki
1. Jajka utrzeć z cukrem na puch, dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę. Dodać przesianą z proszkiem mąkę oraz mleko z roztopionym miodem (mleko podgrzać, dodać miód, podgrzać do rozpuszczenia, następnie dobrze wystudzić), dobrze wymieszać, ciasto wylać na natłuszczona blachę, (ja piekłam na blaszce z piekarnika, ciasto wyszło dość cienkie, ale to nie problem), piec ok 30-35 min w 170 st 2. składniki polewy wymieszać, gotować na małym ogniu kilka minut, 3. zimne ciasto pokroić na kwadraty, moczyć w chłodnej polewie (musi być dosyć rzadka, wtedy łatwiej pokrywać nią kostki), obtaczać w wiórkach, smacznego