Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciastka, warto czasem do nich wrócić
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 269
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2192
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 1965
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 556
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 269
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2192
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 1965
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 556
Składniki
1. Jajka utrzeć z cukrem na puch, dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę. Dodać przesianą z proszkiem mąkę oraz mleko z roztopionym miodem (mleko podgrzać, dodać miód, podgrzać do rozpuszczenia, następnie dobrze wystudzić), dobrze wymieszać, ciasto wylać na natłuszczona blachę, (ja piekłam na blaszce z piekarnika, ciasto wyszło dość cienkie, ale to nie problem), piec ok 30-35 min w 170 st 2. składniki polewy wymieszać, gotować na małym ogniu kilka minut, 3. zimne ciasto pokroić na kwadraty, moczyć w chłodnej polewie (musi być dosyć rzadka, wtedy łatwiej pokrywać nią kostki), obtaczać w wiórkach, smacznego