Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciastka, warto czasem do nich wrócić
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77895
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 322
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1187
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2806
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77895
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 322
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1187
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2806
Składniki
1. Jajka utrzeć z cukrem na puch, dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę. Dodać przesianą z proszkiem mąkę oraz mleko z roztopionym miodem (mleko podgrzać, dodać miód, podgrzać do rozpuszczenia, następnie dobrze wystudzić), dobrze wymieszać, ciasto wylać na natłuszczona blachę, (ja piekłam na blaszce z piekarnika, ciasto wyszło dość cienkie, ale to nie problem), piec ok 30-35 min w 170 st 2. składniki polewy wymieszać, gotować na małym ogniu kilka minut, 3. zimne ciasto pokroić na kwadraty, moczyć w chłodnej polewie (musi być dosyć rzadka, wtedy łatwiej pokrywać nią kostki), obtaczać w wiórkach, smacznego