Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciastka, warto czasem do nich wrócić
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 15
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 6
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208920
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 15
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 6
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208920
Składniki
1. Jajka utrzeć z cukrem na puch, dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę. Dodać przesianą z proszkiem mąkę oraz mleko z roztopionym miodem (mleko podgrzać, dodać miód, podgrzać do rozpuszczenia, następnie dobrze wystudzić), dobrze wymieszać, ciasto wylać na natłuszczona blachę, (ja piekłam na blaszce z piekarnika, ciasto wyszło dość cienkie, ale to nie problem), piec ok 30-35 min w 170 st 2. składniki polewy wymieszać, gotować na małym ogniu kilka minut, 3. zimne ciasto pokroić na kwadraty, moczyć w chłodnej polewie (musi być dosyć rzadka, wtedy łatwiej pokrywać nią kostki), obtaczać w wiórkach, smacznego