Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to proste ciasteczka na bazie białek, które zostają po pieczeniu np. pączków czy faworków.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1818
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1818
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać wiórki kokosowe i mieszać chwilę na małym płomieniu gazu. Uważać aby wiórki się nie przypaliły. Ubić białka dodając po trochu cukier wymieszany z mąką ziemniaczaną. Ubite białka dodać do masy kokosowej - dobrze wymieszać i kłaść łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 10 min. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.