Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to proste ciasteczka na bazie białek, które zostają po pieczeniu np. pączków czy faworków.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 266
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25632
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 266
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25632
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać wiórki kokosowe i mieszać chwilę na małym płomieniu gazu. Uważać aby wiórki się nie przypaliły. Ubić białka dodając po trochu cukier wymieszany z mąką ziemniaczaną. Ubite białka dodać do masy kokosowej - dobrze wymieszać i kłaść łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 10 min. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.