Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka smaków dzieciństwa w jednym. Kokosanki, beza i andruty. No i czego chcieć więcej? Żeby przełamać trochę smak, dołożyłam dżem malinowy i całość wyszła wyśmienita.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2535
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 235
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2535
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 235
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Składniki
Białka (mogą być schłodzone) ubijam na sztywno. Gdy piana jest biała i sztywna, dodaję powoli cukier i ubijam, aż cukier się rozpuści. Pianę delikatnie mieszam łopatką z wiórkami kokosowymi. Andruty układam na blaszce i smaruję dżemem, a następnie kładę po dużej łyżce bezy na każdy andrut. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 35-40 minut, aż się zarumienią. Kiedy kokosanki ostygną, są gotowe do jedzenia. Smacznego