Do góry

Desery Przepis na:

Kokosanki bezowe na andrutach

Kokosanki bezowe na andrutach

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1010

Dodano:

Odsłon: 1668

Kilka smaków dzieciństwa w jednym. Kokosanki, beza i andruty. No i czego chcieć więcej? Żeby przełamać trochę smak, dołożyłam dżem malinowy i całość wyszła wyśmienita.

Składniki

  • Do przygotowania 15-18 sztuk potrzebujemy:
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 2 białka
  • 15-18 spodów z andruta lub oblatów o średnicy 5 cm
  • 6-8 łyżek cukru (w zależności od tego, jak słodkie lubicie)
  • Dżem malinowy (lub inny ulubiony)
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka (mogą być schłodzone) ubijam na sztywno. Gdy piana jest biała i sztywna, dodaję powoli cukier i ubijam, aż cukier się rozpuści.
    Pianę delikatnie mieszam łopatką z wiórkami kokosowymi.
    Andruty układam na blaszce i smaruję dżemem, a następnie kładę po dużej łyżce bezy na każdy andrut.
    Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 35-40 minut, aż się zarumienią.
    Kiedy kokosanki ostygną, są gotowe do jedzenia.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 05 lutego Super:) Idealne do małej czarnej i koniecznie gorzkiej:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 04 lutego Ale smaczne ciasteczka, nie wiem jak mi ten przepis umknal! Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helenapon 02 lutego Piekłam ale nie na andrutach. Muszę wypróbować. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 lutego Fajny przepis, ostatnio robiliśmy bardziej prosty z trzech składników :)
Bardzo apetyczne ciacha, no i jeszcze ten dżem dodający smaczku, super :)
Odpowiedzi: 6 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń