Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i pyszne kokosanki ,wspaniały dodatek do kawusi:)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Miękki tłuszcz zmiksować z cukrem zwykłym i waniliowym,łyżeczką aromatu rumowego i kilkoma kroplami aromatu migdałowego.Wbić jajko,wsypać mąkę przesianą razem z proszkiem ,dokładnie zmiksować.Na koniec dodać mleko i wiórki kokosowe (2 łyżki odłożyć).Wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Kłaść łyżką porcje wielkości orzecha włoskiego.Blachę wstawić na 2 godziny do lodówki.
Wyjąć,ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać odłożonymi wiórkami kokosowymi.Piec,aż się lekko zrumienią(10-12 minut)w temp.180*C.