Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i pyszne kokosanki ,wspaniały dodatek do kawusi:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1623
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201678
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1623
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201678
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10126
Składniki
Miękki tłuszcz zmiksować z cukrem zwykłym i waniliowym,łyżeczką aromatu rumowego i kilkoma kroplami aromatu migdałowego.Wbić jajko,wsypać mąkę przesianą razem z proszkiem ,dokładnie zmiksować.Na koniec dodać mleko i wiórki kokosowe (2 łyżki odłożyć).Wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Kłaść łyżką porcje wielkości orzecha włoskiego.Blachę wstawić na 2 godziny do lodówki.
Wyjąć,ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać odłożonymi wiórkami kokosowymi.Piec,aż się lekko zrumienią(10-12 minut)w temp.180*C.