Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i pyszne kokosanki ,wspaniały dodatek do kawusi:)
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1157
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11754
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 605
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 839
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1157
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11754
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 605
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 839
Składniki
Miękki tłuszcz zmiksować z cukrem zwykłym i waniliowym,łyżeczką aromatu rumowego i kilkoma kroplami aromatu migdałowego.Wbić jajko,wsypać mąkę przesianą razem z proszkiem ,dokładnie zmiksować.Na koniec dodać mleko i wiórki kokosowe (2 łyżki odłożyć).Wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Kłaść łyżką porcje wielkości orzecha włoskiego.Blachę wstawić na 2 godziny do lodówki.
Wyjąć,ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać odłożonymi wiórkami kokosowymi.Piec,aż się lekko zrumienią(10-12 minut)w temp.180*C.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 29
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 42