Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i pyszne kokosanki ,wspaniały dodatek do kawusi:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 665
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1868
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 665
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1868
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Miękki tłuszcz zmiksować z cukrem zwykłym i waniliowym,łyżeczką aromatu rumowego i kilkoma kroplami aromatu migdałowego.Wbić jajko,wsypać mąkę przesianą razem z proszkiem ,dokładnie zmiksować.Na koniec dodać mleko i wiórki kokosowe (2 łyżki odłożyć).Wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Kłaść łyżką porcje wielkości orzecha włoskiego.Blachę wstawić na 2 godziny do lodówki.
Wyjąć,ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać odłożonymi wiórkami kokosowymi.Piec,aż się lekko zrumienią(10-12 minut)w temp.180*C.