Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28511
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 105
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28511
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 105
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 634
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i z jajkiem, dodać soli, miód i chwilę potrzeć. Dodać przesianą z proszkiem mąkę, polać mlekiem i ucierać. Ciasto wyłożyć na średnią blachę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 25 minut.
Składniki na polewę wymieszać postawić na kuchni, gotować około 5 minut, cały czas mieszając. Przestudzić.
Wystudzony placek pokroić w kwadraty, obtaczać w polewie i kokosie. SMACZNEGO!