Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 93
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 94
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 138
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 93
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 94
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 138
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i z jajkiem, dodać soli, miód i chwilę potrzeć. Dodać przesianą z proszkiem mąkę, polać mlekiem i ucierać. Ciasto wyłożyć na średnią blachę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 25 minut.
Składniki na polewę wymieszać postawić na kuchni, gotować około 5 minut, cały czas mieszając. Przestudzić.
Wystudzony placek pokroić w kwadraty, obtaczać w polewie i kokosie. SMACZNEGO!