Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1728
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1525
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1488
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1728
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1525
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1488
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1786
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i z jajkiem, dodać soli, miód i chwilę potrzeć. Dodać przesianą z proszkiem mąkę, polać mlekiem i ucierać. Ciasto wyłożyć na średnią blachę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 25 minut.
Składniki na polewę wymieszać postawić na kuchni, gotować około 5 minut, cały czas mieszając. Przestudzić.
Wystudzony placek pokroić w kwadraty, obtaczać w polewie i kokosie. SMACZNEGO!