Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste, efektowne. Fajne na przyjęcia nie tylko dla dzieci.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2829
Polecam.
Odsłon: 1470
Polecam.
Odsłon: 433
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2829
Polecam.
Odsłon: 1470
Polecam.
Odsłon: 433
Składniki
Białka ubic z cukrem na sztywno. Dodawac po 1 żółtku, ubijac. Na koniec dodawac mąkę z proszkiem. Wylac do prodiża lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30-40 minut. Wystudzic. Pokroic w kostkę o boku ok. 5 cm.
Czekoladę rozpuścic w kąpieli wodnej. Oblewac nią kolejne kostki biszkoptowe, obsypywac wiórkami i układac do zastygnięcia na tacy wyłożonej pergaminem. Smacznego.