Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i prosta, połączenie kremówki i rafaello
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3825
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3825
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
10 dag kokosu uprażyć na patelni z dodatkiem kilku kropel olejku migdałowego, wystudzić
1i pół szklanki mleka odlać do rozrobienia budyniu, pozostałe mleko z dodatkiem cukru zagotować, wlać budyń z zimnym mlekiem, mieszać do zagotowania. Do gorącego budyniu dodać pokrojone w plasterki masło i mieszać aż się masło rozpuści.
Do kremu dodać kokos i wymieszać. Krem podzielić na 3 części.
Przekładanie;warstwa krakersów, krem, herbatniki, krem,krakersy, krem, posypać kokosem. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego.
Moja uwaga: ja użyłam kwadratowej foremki o wym:25x25cm