Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, maślane ciasteczka z mnóstwem bakalii. Nie ma przy nich dużo pracy, a ich smak da nam wiele radości. Przepis zaczerpnięty z portalu Durszlak.pl
Masło ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy cukier, jedno jajko i jedno żółtko. Całość miksujemy do połączenia składników.
Następnie do masy maślanej dodajemy mąkę, szczyptę soli, oraz kokos. W tym momencie możemy wybrać, albo zarabiamy ciasto ręcznie, albo w malakserze.
Jeżeli wybieramy pierwszy sposób, możemy od razu dodać do ciasta bakalie. Zarabiając ciasto ręcznie nie zniszczymy struktury bakalii. Jeżeli decydujemy się na drugi sposób, bakalie dodajemy dopiero do zarobionego ciasta i delikatnie przerabiamy go rękami.
Z gotowego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce, najlepiej tej z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem pergaminowym.
Kuleczki lekko spłaszczamy dłonią tak, aby powstały okrągłe placuszki o grubości pół centymetra.
Ciastka smarujemy białkiem, posypujemy ziarnami słonecznika. Pieczemy, do momentu zrumienienia, w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
Uwaga: Z podanych proporcji otrzymamy około 40 sztuk ciasteczek.
Smacznego.
Cudownie kokosowe kruche ciasteczka na bazie rukoli. Do tej wersji ciasteczek...
Odsłon: 832
Przy okazji świątecznych wypieków często pozostaje dużo białka i nie wiadomo...
Odsłon: 3125
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1179
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 80
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 181
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 159
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1179
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 80
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 181
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 159
Składniki
Masło ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy cukier, jedno jajko i jedno żółtko. Całość miksujemy do połączenia składników. Następnie do masy maślanej dodajemy mąkę, szczyptę soli, oraz kokos. W tym momencie możemy wybrać, albo zarabiamy ciasto ręcznie, albo w malakserze. Jeżeli wybieramy pierwszy sposób, możemy od razu dodać do ciasta bakalie. Zarabiając ciasto ręcznie nie zniszczymy struktury bakalii. Jeżeli decydujemy się na drugi sposób, bakalie dodajemy dopiero do zarobionego ciasta i delikatnie przerabiamy go rękami.
Z gotowego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce, najlepiej tej z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem pergaminowym. Kuleczki lekko spłaszczamy dłonią tak, aby powstały okrągłe placuszki o grubości pół centymetra. Ciastka smarujemy białkiem, posypujemy ziarnami słonecznika. Pieczemy, do momentu zrumienienia, w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Uwaga: Z podanych proporcji otrzymamy około 40 sztuk ciasteczek. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
Desery
Ciasto królowa balu
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19579
Ciasto Lodowe Ombre
Efektowne ciasto lodowe ombre to orzeźwiający deser na upalne dni. Przygotuje...
Odsłon: 185