Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w swojej prostocie ciasto z dodatkiem kremu kokosowego, białego rumu z soczystym mango i słodkim bananem. Na wierzchu chrupiąca kruszonka z dodatkiem cukru kokosowego. Idealne ciasto do kawy lub herbaty.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 68
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1191
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 188
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 68
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1191
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 188
Składniki
Kruszonka: Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Rozkruszamy je w dłoniach do uzyskania kruszonki. Wkładamy do zamrażarki. Ciasto: Jajka, cukier kryształ, sól, cream of tartar oraz rum umieszczamy w dzieży robota. Dokładnie ubijamy do uzyskania puszystej masy.
Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia/sodę oraz krem kokosowy. Ponownie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce. Owoce posypujemy schłodzoną kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 45 minut w 180°C.