Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, delikatnie kokosowe z połówkami złotych, rumianych moreli.
1) Umyć i osuszyć śliwki, każdą przekroić na pól i usunąć pestkę.
2) Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę.
3) Cały czas mieszając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe.
4) Gotowe ciasto przełożyć do formy (21 cm x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i oprószyć wiórkami kokosowymi.
5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki.
6) Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
7) Gotowe ciasto delikatnie oprószyc cukrem pudrem.
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 47
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 55
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4332
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 200
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 47
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 55
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4332
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 200
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Składniki
1) Umyć i osuszyć śliwki, każdą przekroić na pól i usunąć pestkę. 2) Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. 3) Cały czas mieszając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy (21 cm x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i oprószyć wiórkami kokosowymi. 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Gotowe ciasto delikatnie oprószyc cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 55
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 159