Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, delikatnie kokosowe z połówkami złotych, rumianych moreli.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7082
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7082
Składniki
1) Umyć i osuszyć śliwki, każdą przekroić na pól i usunąć pestkę. 2) Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. 3) Cały czas mieszając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy (21 cm x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i oprószyć wiórkami kokosowymi. 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Gotowe ciasto delikatnie oprószyc cukrem pudrem.