Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka zapiekane w kruszonce kokosowej to pyszny, bardzo łatwy i szybki do przygotowania deser. Polecam.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 523
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 425
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1522
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 523
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 425
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1522
Składniki
Mąkę pszenną połączyć z mąką kokosową.
Dodać masło, cukier puder i żółtko. Palcami rozcierać do uzyskania kruszonki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( gdy jabłka są bardzo soczyste, odcisnąć sok), wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem z wanilią.
Dno foremek do zapiekanek posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć warstwę kruszonki.
Następnie włożyć porcję jabłek i rodzynki.
Posypać pozostałą kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.