Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka zapiekane w kruszonce kokosowej to pyszny, bardzo łatwy i szybki do przygotowania deser. Polecam.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1349
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 280
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1349
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 280
Składniki
Mąkę pszenną połączyć z mąką kokosową.
Dodać masło, cukier puder i żółtko. Palcami rozcierać do uzyskania kruszonki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( gdy jabłka są bardzo soczyste, odcisnąć sok), wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem z wanilią.
Dno foremek do zapiekanek posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć warstwę kruszonki.
Następnie włożyć porcję jabłek i rodzynki.
Posypać pozostałą kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.