Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrójnie kokosowe muffinki ze śmietankowym posmakiem. Przepyszne w smaku przypominają kuleczki Rafaello.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2073
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10172
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 961
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2073
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10172
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 961
Składniki
ILOŚĆ: ok. 12 muffinek Wszystkie suche składniki mieszamy razem w miseczce. Mokre składniki przekładamy do oddzielnej miseczki i mieszamy, następnie dodajemy suche składniki. Trzepaczką łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Do każdej wlewamy łyżkę ciasta, następnie wkładamy Rafaello i pokrywamy całkowicie kuleczkę ciastem. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 25 min. Po ostudzeniu górę muffinek zatapiamy w rozpuszczonej białej czekoladzie i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Smacznego.