Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i niezwykle smaczne! W sam raz dla niespodziewanych gości! Obłędny smak i zapach!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 331
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 117
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 46
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 167
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 331
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 117
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 46
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 167
Składniki
Naczynie do tarty ( lub żaroodporne ) natłuszczamy.
Banany mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną.Układamy w naczyniu.
Składniki crumble bardzo szybko wyrabiamy palcami.Rozkruszamy na wierzch bananów.
Posypujemy obficie kokosem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C.
Pieczemy ok.35 min ( do złocistego brązu ).
Studzimy (ok.15min). Podajemy z lodami lub/+ bitą śmietaną.